Välkommen till en ny spännande filmsäsong!Film på tisdagar i vår

Från och med i år kommer vi att visa våra filmer tisdagar kl 19. Detta för att undvika kollision med den kommersiella biografen.


Vårens filmer 

22 januari startar vi med filmkomedin Moonrise Kingdom (2012) av den amerikanska filmregissören Wes Andersson. Filmen har belönats med flera filmpriser. Filmen utspelar sig under ett scoutläger sommaren 1965. Två av huvudpersonerna har tidigare träffats och ingått en hemlig överenskommelse: att rymma och bosätta sig i vildmarken.

5 februari
Därefter visar vi filmen Searching for Sugerman (2012). Det är inte varje dag en svensk dokumentärfilmare får en så stor internationell uppmärksamhet. Malik Bendjelloul har lyckats med detta mästerstycke. I filmen får vi följa musikern Rodriguez som 60‐talet blir känd och senare bortglömd. Men i Sydafrika under apartheidperioden blir han hyllad som en befrielseikon.

26 februari
Barbara (2012) är en film av den tyske filmregissören Christian Petzold. Tiden är 80‐talet och platsen är Östtyskland. Filmens huvudperson Barbara förvisas och förflyttats från det stora lasarettet i Berlin till ett litet regionsjukhus. Här möter hon kollegan Andrea, men också människor som ständigt övervakas av Stasis vakande öga.

12 mars
När Robbie håller sin nyfödde son Luke för första gången svär han att Luke aldrig ska få samma tragiska liv som han själv har haft. Detta är upptakten till Ken Loachs prisbelönta film
Änglarnas andel (2012). Loach skildrar ofta nniskor som befinner sig samhällets bottenskikt, och har svårt att hitta en lösning. Den här är ett undantag.

16 april
Aki Kaurismäki är en filmregissör som vi gärna återvänder till. I vår visar vi filmen Mannen utan minne (2002), som är en tragikomisk historia om svetsaren som blir nedslagen och rånad och dödförklarad. På ett mirakulöst sätt vaknar han upp och konstaterar att han inte minns vem han är. Ingen nner heller igen honom, och han får börja ett nytt liv från botten.

14 maj
Äta sova (2012) är en film av Gabriela Pichler. Vid Guldbaggegalan 2013 har den fått fem nomineringar, däribland i kategorin Bästa film. Filmen kretsar kring 20‐åriga Raša som bor med sin sjukliga pappa i ett litet samhälle i Skåne. Raša jobbar fabrik men fabriken varslar och hon blir av med jobbet.


Fler medlemmar...
Detta var lite om vårens filmprogram.
Marks filmstudio har cirka 70 medlemmar. Men vi behöver bli flera!
  Som vanligt kan du köpa medlemskort i samband med varje filmvisning och på Kinna bibliotek. Nytt för i år är att du kan köpa ett presentkort och ge bort.

Efter varje filmvisning finns det möjlighet om du har tid och lust för en trevlig stunds samvaro och för att prata om film och om filmen vi har sett.


Välkommen till första filmvisningen
den 22 januari klockan 19.00 på Kinna konserthusbiograf!

 Foto: Ola Eriksson

Per‐Anders Wadman Marks filmstudio Ordförande

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go