Dokumentärfilmfestival i helgen! OBS Nya tider för visningarna.


Folkets Hus i Skene anordnar tillsammans med oss en dokumentärfilmfestival den 21 och 22 september:


Program:


Vi har tidigare angett fel tider för visningarna.
Nedan de tider som gäller. 


Vi ber om ursäkt för detta misstag.


Lördagen den 21 september

13.00 Inte bara honung
Av :Markus Imhoof, Schweiz, 2013.
Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken. Om bina fortsätter att dö kommer det att få drastiska konsekvenser för människan. Över en tredjedel av vår livsmedelsproduktion är beroende av binas pollinering. Filmen tar oss på en resa till biodlare över hela världen för att ta reda på varför bina dör.

17.00 Den nakna mannen "Miesten vuoro"
Av: Joonas Berghäll och Mika Hotakainen. Finland.  2010.
Den finske mannen är tystlåten, särskilt när det handlar om känslor. Men det finns en frizon där även den mest inbundne kan lätta sitt hjärta. Bastun. Det är en demokratisk samlingsplats. När kläderna åkt av har också statussymbolerna skalats bort och den ene är den andre lik.
Joonas Berghäll och Mika Hotakainen reste runt i tre år för att hitta män som ville ställa upp i deras film. Nakna, givetvis, även själsligt. Resultatet blev en odyssé genom hela Finland, från städernas stress till vintrig vildmarkSöndag den 22 september
16.00  We steal secrets:  Wikileaks
Av Alex Gibney. USA. 2013.
Berättelsen om Wikileaks är ett stycke nutidshistoria, där det sista kapitlet ännu inte är skrivet. I filmen berättar den Oscarbelönade regissören Alex Gibney om hur Julian Assange byggde upp hemsidan som gjorde det största säkerhetsbrottet i USA:s historia möjligt.
Av vissa hyllad som en frihetshjälte, av andra klassad som förrädare och terrorist: den gåtfulle Assanges uppgång och fall har många paralleller med den unge vicekorpralen Bradley Mannings öde, han som laddade ned och läckte hundratusentals dokument från säkerhetsklassade militära databaser.

Biljetter -   1 film    80:-   2 filmer    140:- (á 70:-)   3 filmer  180:- (a 60:-)
Sprid gärna detta vidare!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go