Big fish tisdag 10 marsEn man ligger på sitt yttersta och berättar  om sådant han upplevt i sitt liv, för sin son. Och nu gäller det att avgöra vad som är sanning och vad som är myt i allt detta sonen fått höra under sin uppväxt. Ja, så rullar det hela upp som en saga med alla dess fantastiska ingredienser, en häxa, en snäll jätte och en alldeles levande skog.

Det är en komedi som Tim Burton bjuder oss på denna tisdag. Men filmen berättar också på ett fint sätt om mänskliga relationer och hur mycket de betyder för oss. Och så får du njuta av de vackraste filmbilder du kan tänka dig. En diger radda kända skådespelare som drar oss med än hit, än dit, plussar på den trevliga filmupplevelsen.  Albert Finney blev Golden Globenominerad för för bästa manliga huvudroll i den här filmen. 

Moviezine tyckte filmen var ett mästerverk och gav den en fyra 4, medan Svenska  Dagbladet var lite svalare i sin bedömning och gav den en trea.

Till sist ett par udda detaljer - skämtet i filmen om elefantens avföring fanns inte med i manuset, men dök upp vid inspelningen och fick vara kvar - teamet tyckte helt enkelt att det var såå kul. Och den språkkunnige kan möjligen irriteras över slarvet i scenerna från Korekriget. Där talas nämligen, förutom koreanska, filippinska, samt de bägge kinsesiska "dialekterna" mandarin och kanton.  Det borde varit så att alla skådespelarna talat koreanska.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go