9 februari Wild talesFebruaris färglöshet kräver terapi och lindring. Vad är då bättre än att få njuta av en färgstark skildring av vårt innerstas rika känslopalett. Mordisk svärta, djupröd passion och kanske lite ljusblå, högtflygande längtan till det lyckliga och oförargliga?

Vi har nått fram till säsongens tredje film. Och den här gången är det en argentinsk filmskapare som står för kvällens underhållande och oroande sammansättning av episoder.

Temat är vårt djuriska behov av hämnd. Att ge sådana som förtjänar det precis just det de skall ha. Och lite till. Det är en mycket välspelad och välkomponerad film som redan i första tablån fångar oss.  Ett samtal på ett flygplan som visar sig ta en oväntad vändning.

Sedan rullar det på med allt från mordisk ilska över girighet till den avslutande episodens bröllop, som går överstyr när brudgummen visar sig vara ett kräk. Kärlekens passion och energi vänds mot den som svikit:

Hennes hämnd blir magnifik, och ändå ändar inte allt i fullständig katastrof. Kanske finns det hopp för människan?  Skrev SvD i sin recension

Regissören Damián Szifróns övade upp sin förmåga att gestalta när han arbetade med argentinsk TV och i serien "Los simuladores" fick chansen att också hylla film för bioduken. Varje avsnitt refererar till en biofilm. I den här filmen har han dessutom haft god hjälp av spansk films begåvade regissör Pedro Almodovar, som varit filmens producent.

Som publik kan man skratta, lida eller gotta sig åt vad som händer, i de flesta fallen är det lätt att tycka att det handlar om folk som får vad de förtjänar. Skrev Aftonbladet

Kommentarer

  1. Ville bara kika in och säga att det är en bra och välgjord blogg :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go