17 april The Big SickSå då har vi kommit fram till säsongens sista film. Efter den här tisdagen får vi försöka tillfredsställa vårt aldrig sinande behov av fina filmupplevelser med biobesök, streamade filmer och härliga sommardrömmar om att hösten äntligen skall komma med en ny säsong för Marks Filstudio.

Temat den här tisdagen är kulturkrockar, familjeförväntningar och att livet alltid tar lite nya oväntade vändningar. Att vara ståuppkomiker och dejta en standardamerikansk flicka är inte riktigt den mall som en traditionell pakistansk familj ser som framtiden för sin son. Så därför bjuds med förfärande regelbundenhet pakistanska flickor in på söndagsmiddag i förorten. Men allt faller på hälleberget för romantiken tar ibland sina helt egna vägar, och tur är väl det.

Och trovärdigheten i dramat förstärks av att huvudrollsinnehavaren spelar sig själv i historien om hur han och Emily Gordon träffades. Paret har skrivit filmmanus tillsammans, ett manus som för övrigt lär ha antagits redan tre timmar efter det skickats till några tänkbara filmproducenter. Den färdiga filmen var nära att bli en Netflix-film, och därmed inte komma att visas på bio, men räddades från detta öde av Amazon och 12 miljoner dollar.

Vi får bereda oss på en del låga skämt, snabba vändningar och trovärdig vardagsrealism i den här komedin.

Aftonbladet punktade i sin recension upp mycket beröm och avslutade:
En hisnande mix av humor och allvar kring denna romans kulturkrockar och andra förhinder. Det var länge sedan jag blev både så road och berörd av en romantisk komedi.
Dagens Nyheter  berömde också filmen framför allt imponeras DN av att det är svåra ämnen som filmmakaren behandlar:
... Lyckas han? På det stora hela förvånar ”The big sick” mer som ömt drama än som skrattfest (efter att tv-regissören Michael Showalter slutligen släpper sitcom-sargen). Det är lätt att se att den har skrivits av ett äkta par.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go