SVT-Play: Flera starka filmkort i sommar

SVT-play överraskar med ett fint och blandat utbud den här sommaren. Här några tips.


Våga älska, en film där Sven Wolter (Piraten) och Ghita Nørby (Lily) spelar ett par som träffas på ett hem för äldre. Romantik och passion uppstår och Lily får uppleva spänning och närhet som hon åsidosatt så länge.

Filmen visades som inledningsfilm till Filmfestivalen 2015, som vi kunde följa från Kulturhuset i Skene. En optimistisk och stark livsskildring med suveräna skådespelare.

Filmen finns kvar på kanalen till den 3 juli.

Länk till filmen på SVT-Play

Den bästa sommaren - filmen där den kantige begravningsentreprenören, gestaltad av Kjell Bergqvist, får ta hand om två föräldralösa sommarbarn. Det blir till en härlig nostalgiresa till ett lantligt femtiotal, men med ett tidlöst tema.

I en scen åker barnen likbil på väg hem från stationen och i ett tafatt försök att roa dem körs bilen snabbt i en litet gupp för att ge en hissnande magkänsla.
- Pass på här kommer guppet. Så det där var väl skojigt? Passa på att vara glada nu för man vet aldrig när det blir roligt nästa gång...

Filmen visas till den 21 juli.

Länk till filmen på SVT-Play


Paris Texas - en film om en man som sakta återskapar sitt minne under en yttre och inre färd i ett välskildrat Amerika. På sin tid en omtalad och hyllad film som gjorde sin egen grej i genren road-mowie.

"Wenders har en fantastisk förmåga att finna de alldeles rätta, oerhört tydliga scenerna och miljöerna. Och till sin hjälp har han fotografen Robby Müller vars foto är enastående. Njut av hur han bygger upp bilderna genom spänningar mellan närbild och fjärrbild, njut av ljuset och färgerna.

Wenders lämnar ut sig helt åt sina medarbetare och får allt deras kunnande i gengäld.

-- -- --

Det är så bra film blir till, stora talanger tänder varandra. Och det har verkligen hänt i arbetet med "Paris, Texas"."skrev Anders Ahlberg i Expressen

Filmen kan ses till 21 juli

Länk till filmen på SVT-Play

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga