God jul och Gott nytt år med filmtips

 

Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott nytt filmår 2023.

Vi filmstudiomedlemmar vet ju att film är bäst på bio, därför börjar vi med vad våra samarbetsbiografer har att komma med i i jul och nyårshelgerna: För biljetter och mer information se deras respektive hemsidor.

Fotskäls bio ger familjefilmen Håkan Bråkan den 25 december, samma dag visas också den svenska filmen Ufo Sweden och I Wanna Dance with Somebody. Den 26 december är det Mamma Mu hittar hem, Mästerkatten 2 och Håkan bråkan, samt Avatar.

Bio Folkan Skene ger Håkan Bråkan och Länge leve bonusfamiljen den 25 och 26 december, Mästerkatten och Ufo Sverige på nyårsdagen och samma program den 5 januari.

Så till våra tips från några i styrelsen. Filmerna finns på gratis strömningstjänster; Cineasterna  bibliotekens strömningstjänst eller på SVT Play:

Jimmy - Midnatt i Paris, en romantisk komedi, med magiska inslag i regi av Woody Allen. Finns på Cineasterna

Birgitta - Parallella mödrar, en film om två förstföderskor med oplanerade graviditeter som hamnar på samma sal på sjukhuset.En fängslande historia om moderskärlek, ursprung och släktskap. Regissör Pedro Almodóvar. Finns på Cineasterna

Bengt - En underbar jävla jul, En varm komedi om det unga paret Simon och Oscar som bjuder in sina brokiga storfamiljer till en julmiddag fylld av överraskningar. Regisserad av Helena Bergström. Finns på SVT Play

Per - Whale Rider, en film om sägner, seder och livets magi från Nya Zealand i regi av Niki Caro. Finns på SVT-play

Ola - Never look away regi Florian Henckel von Donnersmarck, finns på SVT-play

För er som är intresserade av filmens hantverk finns en dokumentär på SVT-play om tidernas kanske främste filmfotograf Sven Nykvist: Ljuset håller mig sällskap. Finns på SVT-play.

Vi ses igen på Kulturhuset Skene den 21 januari då vi visar Tillfälligheter och fantasier,vår första film på vårprogrammet. Läs mer om vårens filmer på vår hemsida


Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga