30 januari Past lives + Göteborgs filmfestival i Skene

 


Filmfestival på fredag!

På fredag öppnar vi tillsammans med Kulturhuset dörrarna för invigningsfilmen till Göteborgs filmfestival, som sedan pågår en vecka framåt. 

Från klockan 18.00 kan du mingla med oss och kl 19.00 visas premiärfilmen "Hanteringen av odöda" i regi av Thea Hvistendahl, som tillsammans med författaren John Aivide Lindqvist skrivit manuset. Filmen kretsar kring tre familjer som haft tragiska förluster men när de besöker bårhuset och kyrkogårdar vaknar de döda till liv igen. Filmen har inte haft premiär än, men visats på festivaler och sajten Moviezine skriver om filmen:

"De (recensionerna, min anm.) pekar på en originell zombiefilm med både själ och hjärta, som lägger ner tid på att få fram känslan av hur skrämmande sorg kan vara, och som bärs upp av flera starka skådespelare."

Om du vill kan du boka biljett här:

Folkan Skene BIO.NU

Du vet väl om att du kan se en hel del av filmerna hemma i soffan genom att köpa ett digitalt filmpass?

Läs om detta här

Så blir det sedan i nästa vecka dags för säsongens andra film i filmstudions regi. Vi skall få se en romantiskt livshistoria om barndomsförälskade vars liv efterhand tar olika vägar, i olika världsdelar, i olika kulturer och med olika yrken. I vuxen ålder möts de igen och beslutar sig för att träffas. 

Det blir ett kyskt, men ändå sensuellt möte mellan olika öden och kontinenter.

DN var milt sagt entusisastisk i sin recension och skrev:

Förutom att vara attraktiv och coolt sensuell erbjuder ”Past lives” en sällsamt vacker tröst som kretsar kring ett slags evigt nu, i en splittrad tid med enorma valmöjligheter men också många chanser att gå bort sig. En smärtsamt vacker, varm och enastående debut som kan få ett långt liv.

Aftonbladet var mera sval:

Grundidén är bra, personregin alltså slarvigare. Kanske är det ett resultat av Celine Songs bakgrund inom teatern, men finliret som finns i manuset saknas i spelet som hörs och syns också från sista bänkraden. Men ja, sätter man sig där med snäppet sänkta förväntningar får "Past lives" garanterat godkänt.   

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga