Hotell 30 septemberVi omges av valmöjligheter av alla de slag. Vi kan välja el, bil, telefon, arbete, partner, utbildning och begravningssätt. Men ändå - ofta väljer livet åt oss. Och hur blir det då, om vi verkligen trodde på att livet var en lång serie val?

Den här filmens huvudperson råkar ut för precis det, livet väljer åt henne. Hennes barn föds med akut syrebrist och kanske med en hjärnskada till följd av det. Och hon kan inte ta till sig detta. Lösningen blir terapi i en samtalsgrupp, men inte heller det hjälper. Terapeuten är för menlös, det verkar inte leda någon vart. Så vad gör man då, jo väljer själv. Bjuder in sina gruppkompisar till en hotellvistelse, för att där få reda i det som man vill ordna upp.

Lisa Langseths nya film efter "Till det som är vackert", filmen om förortsflickan som finner en större mening i livet med hjälp av kärleken till konstmusik,  presenteras som en komedi men frågan är hur många som vill instämma i det?

Filmen rör och berör många livsfrågor speglade i delvis tragiska, delvis komiska karaktärer. Och den kvarstående frågan blir: Varför ska vi tro att vi kan välja?

"Hotell kommer inte gå hem oss alla och är klart spretigare i jämförelse med regissör/skådespelarduons järnstarka debut. Men som skruvad, svart dramakomedi med dråpliga scener och färgstarka karaktärer är den ett välkommet bidrag till den svenska filmmarknaden. Fortsätt i den stilen, Lisa. Skrev Moviezine

"Alicia Vikanders Erika är smärtsamt närvarande i det ursinniga förnekande som ska hålla hennes förtvivlan i schack. Varje blick, varje rörelse bär spår av kampen med den kanske mest förbjudna sorgen av alla; att sörja det barn man fick."  Kulturnyheterna SVT

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go