The Lunchbox 16 september
Äta jobblunchen ute? Nej tack hemlagat skall det vara. Och när så det hemlagade hamnar hos en annan person, med brev som tillsammans med den goda maten skall förbättra äktenskapet, ja då har du en bra filmstory.

Filmstudions höstpremiär tar dig med till en myllrande miljonstad och dess exotiska lösning på lunchfrågan. En charmig film om mänskliga relationer och drömmar.

Denna, den indiske regissören Ritesh Batras långfilmsdebut, utspelas på för honom kända gator i Mumbai där han växte upp och där hans syster har en teaffär. 

Svenska Dagbladet skrev:
"Det är inte Bollywood det här, inget skrälligt pling-plong i grälla färger. I stället: bitterljuvt återhållsamt om hur vi använder varandra för att skapa dramatik och som språngbrädor ut ur slentrian. I bästa fall." och gav filmen en fyra.

Göteborgs-Posten fascinerades av hur systemet med distributionen av matlådorna fungerar och hur en av huvudpersonerna i filmen drömmer om  "sin längtan bort från sitt enformiga liv, hon drömmer om Bhutan där livet handlar om bruttonationallycka istället för bruttonationalprodukt”. Vilket väl låter tillräckligt sympatiskt för att ta sig till Skene och kulturhuset där på tisdag en stund före sju på kvällen? 

Tänk på att det är säsongspremiär och det kan vara lite kö för att köpa kort.


Per B

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstens filmer 2018 - första presentation

6 mars Hunt for the Wilder people

6 februari Never let me go