The Grand Budapest Hotel - 14 oktober



Sätt mellankrigstidens omvälvande historia i händerna på Wes Anderson och låt honom laborera ett tag och se, ut kommer denna charmiga film. Handlingen, ett berömt hotell vars personal och boende som lever kvar i dekadens och lyx. En hisspojke som får lära sig allt han behöver veta och lite till av en portier som kan allt om hur hotell bör skötas och damer charmas. Mitt i detta ett mord och arvsmysterium som kräver en lösning. Och så till sist,  även detta anrika hotell måste böja sig för tiden och dess skeenden.

Vi som myste över Andersons förra film Moonrise Kingdom får vårt lystmäte och lite till denna gång. Lite mera skruvat, lite mera drastiskt och ännu mera färgrikt.
Den egensinnige regissören har dessutom valt ett eget visningsformat - så det är inget fel, det skall se ut så. Och så var det färgen - gammelrosa kanske?


Hundra procent Wes Anderson är filmen hela vägen, med färgsprakande scenografi, en strid ström av komiska infall, smarta scenlösningar och vimsig filmmusik 
komponerad av regissörens favorit Alexandre Desplat.  Skrev GP i sin recension


Det hela är oavbrutet kitschigt och bubblar glatt som första glaset champagne. Ralph Fiennes gör den pimpinetta, egenkära, men samtidigt hövliga Gustave på ett fullkomligt charmerande sätt och överraskar som fullfjädrad komiker. Samtidigt blir man bortskämd med stora stjärnor i små roller - lika naggande goda som lyxiga praliner. Tyckte Expressen



Per Blanck

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga