The secret life of Walter Mitty 24 februari



Om man som Walter Mitty lever ett innehållslöst liv, bara umgås med sin mamma, sin syster och en kollega och är bildansvarig på tidningen Life. Ja, då behövs fantasi för att stå ut. Och fantasi det har Walter. Hans hängivna dagdrömmeri har gjort att han missat väsentliga delar av livet.

Hans arbete är på väg att försvinna för tidningen skall läggas ned. Och då händer det som inte får hända. Bildansvarige Mittys uppdrag, hålla reda på en bild som skall pryda sista numret, misslyckas. Och Walter får ge sig ut i verkligheten för att ordna upp situationen.

Den här filmen spelades in första gången 1947 och den film från 2013 som vi nu skall se, har planerats under flera år, innan den slutligen fick premiär.

Kritikerna var lite oeniga om den här romantiska actionkomedin.

Expressen gav den en svag trea -

Ben Stiller gör filmer som ibland är riktigt underhållande, ibland mindre lyckade. Här hamnar man i ett slags limbo mellan för många genrer som ska få plats. Tonen och scenografin i New York är träffsäker och José Gonzales soundtrack tar oss villigt med på strapatser bortom de trygga staterna. Men resan kantas av ganska fördomsfulla porträtt av öbor och stigfinnare och irriterande få karaktärer är kvinnor. 

Svenska Dagbladet tyckte bättre om filmen:

I vilket fall blir det inte utan beröm godkänt till Stiller för en intelligent och välspelad film med klar charm, men vilseledande titel. ”Celebration of Life” vore mer perfekt, och lite småvitsigt.


Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga