11 september Three Billboards Outside Ebbing, Missouri




Välkommen till ännu en spännande filmsäsong med Marks filmstudio. Hösten tog ett sista farväl i lördags och valdagen grydde med genommulen himmel, våt asfalt och några tidiga röstare på väg mot vallokalen.

Vi börjar den här säsongen mycket starkt med Frances McDormand´s kanske starkaste rollgestaltning hittills. Vi får följa hur hennes rollfigur Mildred gör vad hon kan för att få den lokala polisen att utreda hur hennes dotters dödsfall gick till. Med en seg uthållighet stegras hennes ansträngningar för att så småningom kulminera. På vägen få vi följa hur det dysfunktionella, korrumperade lokalsamhället försöker värja sig.

Det är dock ingen vanlig skildring av den lilla människan mot det stora samhället. Mildred serverar en bred palett av olika mänskliga egenskaper. Hon har en varm, nyanserad, orubblig urkraft som fascinerar och ibland skrämmer. Det är en film fylld både av mänsklighet, humor men också oresonlig vrede.

För er som inte kan få nog av Frances McDormand, så kan ni se henne briljera i en lågmäld och fin miniserie Olive Kitteridge på HBO:s streamingtjänst.

...när filmen tar slut en timme och 53 minuter senare är jag besviken, på att den redan tagit slut. Det är ett bra filmslut, men jag vill ha mer.
Mitt betyg till Three billboards outside Ebbing, Missouri blir en femma. Filmen är både drama och humor och ett sjujäkla skådespel av Frances McDormand. 
Skrev Sveriges Radio 

När man ser en overallklädd Mildred, helt enastående närvarande spelad av Frances McDormand, gå bärsärk på manssamhället inser man hur sällan kvinnor på vita duken helt undviker att behaga.
Tyckte Dagens Nyheter

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga