Cineasterna - film via bibliotek


Bioutbudet i våra närliggande orter är ju skralt och särskilt tunt är det så här på sommaren. Så vad gör man när filmsuget är extra stort? Jo, letar efter strömmande film via datorn. I kommande bloggar skall det bli några tips, men först det plånboksvänligaste alternativet.

Om du vill strömma film gratis kan du skaffa ett lånekort på Borås Stadsbibliotek. Det kan alla göra, man måste inte bo i Borås för den sakens skull. Dessutom är biblioteken där välförsedda med både böcker och en fin miljö att vara i.

Hemkommen från ditt besök i Borås är det sen bara att sätta igång, ja kanske först efter du läst boken du inte kunde motstå och därför lånat. (Vi åker ju ofta till Borås, lämna tillbaka blir inga problem...)

Därefter loggar du in på Cineasterna.com

1. Första frågan är var du har lånekort, Borås Stadsbibliotek i ditt fall
2. Du fyller i uppgifterna om ditt kort
3. Det är inte nödvändigt att registrera sig på själva sajten.

Filmutbudet där är, skall vi säga, filmstudioanpassat. Och där finns även en del barnfilm.

Vad sägs om följande:

Gräns, The death om Stalin, Den blå filmen, Widebergs Ådalen 31 och Suffragette.

Det finns två hakar i det hela:
1. Du får bara streama ett par filmer i veckan
2. Stadsbibliotekets konto hos Cineasterna har ett tak på antal filmer per månad, så i slutet av månaderna kan det taket vara nått, då blir det inga filmer mer den månaden. Men snart är det första juni...

 Ett par filmtips från SVT-play också

Bland Män och får, en isländsk film som vi visat på filmstudion kan avnjutas en månad till, liksom Vinterbergs dansk-svenska film Kollektivet.

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

16 januari De ostyriga

Lite filmtips i helgen